Actieve & sportieve vakanties

Lorgues is de perfecte bestemming voor een sportieve vakantie met een groep vrienden of familie! Gelegen in het hart van de prachtige Provence, biedt Lorgues talloze mogelijkheden voor outdoor-activiteiten en avonturen. Of je nu wilt wandelen in de pittoreske omgeving, mountainbiken over ruige paden of kajakken op de rivier, Lorgues heeft het allemaal. Onze villa’s zijn ideaal voor groepen en bieden comfortabele en ruime kamers met eigen badkamer en gemeenschappelijke ruimtes om te ontspannen en te socializen.

Meer informatieAccommodatie

Suppen en kanoën

Ontdek de Var per sup of kano op de rivier de Argens. Midden in de natuur, ver weg van de drukke stedelijke gebieden.

Kanoën op de rivier de Argens in de Var is een prettige manier om te genieten van de prachtige natuur en het rustgevende geluid van het stromende water. De sportieve routes zijn een goede training voor het bovenlichaam.

De Stand Up Paddle (SUP) is een combinatie van kanoën en surfen. Het is een originele, leuke en unieke ervaring die een alternatief biedt voor de kano. In het begin is het evenwicht misschien een uitdaging, maar al snel zult u comfortabel op de plank staan en genieten van het prachtige landschap dat voorbijtrekt.

Routes, verhuur en begeleiding is verkrijgbaar bij onze lokale partner Natur Evasion.

Mountainbiken en fietsen

Als u van uitdagende fietsroutes en heuvelachtige landschappen houdt, dan is Lorgues een perfecte bestemming voor u. Met zijn prachtige panoramische uitzichten en heuvels die u een adembenemend uitzicht bieden bij elke bocht, is het de ideale bestemming voor fietsliefhebbers.

Voor de mountainbikers die het liefst over onverharde wegen en langs rotsachtige paden rijden, zijn er talloze routes met verschillende moeilijkheidsgraden die een geweldige ervaring bieden.

Voor toerfietsers en wegwielrenners zijn er mooie wegen tussen wijngaarden en bossen die afwisselend vlak en heuvelachtig zijn. Een bekende routes is de EV8 Middelanse Zeeroute die langs de Middellandse Zeekust maar liefst 12 landen passeert. In Frankrijk volgt de route de oude spoorlijn tussen Salernes, Lorgues en Flayosc.

De mooiste fietsroutes, fietsverhuur en fietsbegeleiding zijn verkrijgbaar bij onze lokale partner Natur Evasion.

Wandelen en hiken

​Lorgues is een ideale bestemming voor wandel- en hiking-liefhebbers vanwege de talrijke paden en routes die zich door de glooiende heuvels en groene bossen van het omliggende platteland kronkelen. De meer dan 230km gemarkeerde wandelpaden geven tal van mogelijkheden om de prachtige natuur en het rijke erfgoed te ontdekken.

De vele kortere wandelroutes rond Lorgues leiden u door de bossen, heuvels en valleien van de omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de kapel van Saint-Ferréol, een 12e-eeuws gebouw dat boven op een rots ligt, of ontdek het platteland van Pey-Cervier. Of ga naar Sillans-la-Cascade, voor een prachtige wandeling naar de de spectaculaire waterval van 44 meter hoog.  

Voor de avontuurlijke wandelaars zijn de Gorges du Blavet en de  Gorges du Verdon een regelrechte aanrader. Hier vindt u een netwerk van uitdagende wandelpaden langs steile kliffen en overhangende rotsen. 

Of u nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende hike, de omgeving van Lorgues biedt voor elk wat wils en is een fantastische bestemming voor iedereen die van het buitenleven houdt.

 

Rotsklimmen

Ontdek de Provence vanuit een nieuw perspectief!

Verleg je grenzen door de rotswanden te beklimmen! Met talrijke klimgebieden in een uitzonderlijke omgeving is de omgeving van Lorgues een perfecte bestemming voor klimliefhebbers.

Of je nu op zoek bent naar schaduwrijke klimroutes in de zomer of naar zonovergoten klimmogelijkheden bij lagere temperaturen, de Var biedt de ideale omstandigheden voor een onvergetelijke klimervaring gedurende het hele jaar.

Enkele van de beste klimlocaties zijn:

  • de Brauch klif in Carcès
  • de Vallon Sourn Gorges in Correns
  • de Gorges du Blavet
  • de Mont Faron in Toulon
  • de Destel Gorges in Ollioules

Meer informatie en reserveren via onze lokale partner Natur Evasion.

Golfen

In de omgeving van Lorgues vindt u verschillende golfbanen die geschikt zijn voor alle niveaus. Zo kunt u bijvoorbeeld golfen op de Golf de Barbaroux, een uitdagende baan met veel hoogteverschillen en waterhindernissen. U kunt ook kiezen voor de Golf de Saint Endréol, een prachtige baan die langs een rivier loopt en uitzicht biedt op de rots van Roquebrune. Of kies voor een van de andere golfbanen die op een afstand van 15 tot 60 minuten van Lorgues bevinden, zoals:

 

Multisportcomplex

Naast een tennisclub met meerdere tennisbanen beschikt Lorgues over het in 2022 geheel vernieuwde multisportcomplex Stade Jean Turchi. Op dit sportcomplex vind je:

  • een rugby- en voetbalveld
  • een skatepark
  • een pumptrack
  • een bmx/bike park
  • een sportzaal met fitnessruimte
  • een klimmuur
  • speeltuintjes

Het sportcomplex ligt op een paar minuten lopen van onze groepsaccommodatie Bastide du Pin.

Wintersport en skiën in de Provence - Villa La Douce Provence

Wintersport

In de winter kunt u skiën in o.a. Gréolières-les-Neiges, gelegen op 87 kilometer. Bij helder weer heeft u een fantastisch uitzicht over de Middellandse zee en kijkt u tot diep in Italië.

Andere nabij gelegen skigebieden zijn Auron en het grote en modaine Isola 2000.

Ideaal voor snowboardes is La Colmiane. Voor gezinnen met kinderen is Valberg een uitermate geschikt skigebied.

Het VVV kantoor van Lorgues in de Provence

Meer informatie

Office du tourisme de Lorgues

12, rue du 8 Mai
83510 Lorgues
Tel : 04.94.73.92.37
www.lorgues-tourisme.fr
www.tourismevar.com

In de omgeving van Villa la Douce

De Provence is een prachtige streek om vakantie te houden. U vindt er eindeloze vlaktes, prachtige berglandschappen, woeste canyons en ook nog eens de mooiste stranden van Frankrijk. Voor elk wat wils en om eindeloos te ontdekken. Zoekt u liever de dynamiek op van een grote stad? Ga lekker kunst en cultuur snuiven en heerlijk winkelen en flaneren in wereldberoemde steden als Saint Tropez, Cannes, Monaco, Nice en Aix en Provence.

Lees verder